Posted in Aparate de etichetat si etichete

Etichete pentru cabluri – rolul lor in infrastructura unei companii

cabluri neetichetate

Atat in proiectele de care te ocupi acasa, cat si cele de la birou, in aplicatii industriale sau aplicatii ce tin de infrastructura unor companii, utilizarea unor etichete de cabluri este esentiala. Aceasta practica te ajuta sa organizezi firele si cablurile in cel mai bun mod, astfel incat sa nu le incurci, pentru ca daca acestea sunt cabluri electrice, o simpla greseala poate duce la un scurtcircuit sau chiar la un accident. Tu cum te-ai descurca daca ar trebui sa faci o reparatie?

cabluri multe

Daca in trecut era acceptata ideea de a nu fi etichetate cablurile, pentru ca asa doar cei care se pricepeau puteau sa faca modificari intr-o instalatie electrica. Acum nu se mai accepta asta, totul trebuie sa fie explicit, pentru ca si alti oameni decat cei care realizeaza o instalatie sa poata interveni atunci cand este nevoie. Este foarte important sa fie identificate cablurile corect, iar asta e posibil atunci cand este folosita etichetarea profesionala sau industriala, cu ajutorul unor aparate de etichetat cum sunt cele din gama Dymo.

Indiferent cat de mare este un proiect, trebuie folosite etichete pentru cabluri electrice pentru ca astfel cei care vor lucra cu aceste cabluri vor face asta in siguranta si vor putea lucra intr-un mod eficient.

Unul dintre cele mai simple moduri in care se pot eticheta cablurile implica folosirea unui aparat de etichetat si se incepe de la primul cablu care trebuie etichetat, etichetand apoi pe rand toate celelalte cabluri, cu grija, astfel incat fiecare cablu sa poata fi identificat ulterior. Nu e un proces dificil, chiar din contra, dar e consumator de timp, mai ales daca vrei sa faci totul corect si sa nu dai batai de cap celor care vor lucra mai tarziu cu cablurile. S-ar putea sa fii chiar tu unul dintre ei.

Desi vorbim de etichetarea industriala, putem sa luam ca exemplu unul mai simplu, cablurile dintr-un birou. Daca acestea sunt organizate si etichetate corespunzator, atunci cand se face curatenie sau trebuie reorganizat totul prin birou, sau cand ceva nu functioneaza, nu vei avea batai de cap, pentru ca vei sti fiecare cablu la ce se foloseste. O etichetare a prizelor va face totul si mai simplu, pentru ca vei sti fiecare priza ce tensiune poate sa furnizeze.

etichetare cabluri

De fapt, in orice companie, infrastructura cablurilor este un lucru foarte important, cu toate ca tendinta este acum spre a realiza totul wireless. Toate procesele dintr-o companie depind de infrastructura electrica, asa ca orice problema, daca nu este rezolvata la timp poate afecta productivitatea.

 

Prin etichetarea cablurilor, se asigura o mentenanta rapida in cazul in care apar probleme, astfel ca se face economie de timp si scad costurile de reparatii. Fara aceste elemente simple cum sunt niste etichete de cabluri, o firma poate sa piarda bani in timp ce incearca sa rezolve probleme ce tin de infrastructura pentru ca nu este clar ce si unde nu functioneaza, doar pentru ca niste cabluri nu sunt etichetate corespunzator.

 

 

O buna organizare incepe de la simpla etichetare a unor dosare din birou sau a cablurilor din birou, pana la cablurile electrice din tablouri, totul trebuie sa fie organizat, astfel incat sa stii unde gasesti ceva atunci cand ai nevoie de acel lucru, chiar si cand e vorba de un cablu electric. Pana la urma, toti cei care lucreaza in companie vor beneficia de asta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s