Posted in Uncategorized

Diferenta dintre pistoale de lipit cu batoane de silicon si pistoale cu aer cald

Pistoale de lipit cu batoane de silicon

 

Daca vrei sa cumperi un pistol de lipit la cald, trebuie sa stii ca doar unele pistoale iti permit sa reglezi temperatura, iar acestea sunt pistoale de lipit profesionale. Un exemplu excelent de pistoale de lipit care se folosesc atat pentru proiecte profesionale, cat si pentru uz casnic sunt pistoalele cu batoane de silicon. Sa zicem ca ai nevoie sa lipesti un pantof la care s-a dezlipit talpa. Pentru o astfel de sarcina, un pistol de lipit cu batoane de silicon este cel mai potrivit. Un astfel de pistol este bun si pentru cei care au diverse hobby-uri si vor sa fie cat mai creativi, confectionand diverse obiecte decorative. Aceste pistoale functioneaza prin incalzirea unui baton cu silicon.

pistoale-lipit-profesionale

Daca ai nevoie de pistoale de lipit profesionale sau pentru uz casnic, le gasesti in magazinul online Sanco Grup. Ce pistol de lipit alegi depinde de propriile preferinte si de anumiti factori, cum ar fi tipul de proiect pentru care ai nevoie de un astfel de pistol.

 

Pistoale cu aer cald

 

Cand vine vorba de pistoale cu aer cald, poate prima data ne ducem cu gandul la ceva inovator in domeniul armelor, insa este vorba de pistoale care se folosesc in medii industriale si nu numai, pentru diverse aplicatii. Ele pot fi utile atat pentru desprinderea unor materiale, cat si pentru indepartarea vopselei de pe anumite suprafete, uscarea anumitor materiale cum ar fi de exemplu lemnul, sau chiar dezlipirea unor stickere ce fara incalzire ar fi foarte dificil de desprins.

 

Avantajul principal al pistoalelor cu aer cald este ca genereaza temperaturi foarte mari fara flacara. Pericolele legate de posibile incendii sunt astfel eliminate din start. In afara de faptul ca flacarile pot provoca incendii, ele pot si sa deterioreze materialele, care in mod normal trebuie doar transformate din solid in lichid, in scopul lipirii, sau pentru alte scopuri.

 

Pistoalele cu aer cald sunt in general menite sa topeasca, sa modifice forma sau marimea, sau sa slabeasca anumite materiale, astfel incat sa permita desfacerea unui ansamblu de piese. Pistoalele cu aer cald au avantajul ca ofera caldura instantaneu, astfel incat sa te concentrezi imediat pe ceea ce ai de facut cu pistolul pe care il folosesti.

feonuri industriale

Ca sa ne putem imagina mai exact ce inseamna sa folosim un pistol cu aer cald, putem sa luam ca exemplu uscatoarele de par pe care le folosesc femeile, insa asta doar ca un concept de baza. La setari mici de temperatura, cel putin teoretic, am putea folosi un pistol cu aer cald pe post de uscator de par. De fapt, cele folosite in medii industriale se numesc chiar feonuri, insa sunt feonuri industriale. Principiul de functionare nu este unul complicat, ba chiar din contra, este unul foarte simplu.

 

Daca ai de dat jos vopseaua de pe vreun material, indiferent ca e vorba de lemn sau metal, cu un pistol cu aer cald poti sa faci asta foarte usor si rapid. Caldura va inmuia vopseaua si ea se va desprinde putin de materiale, destul insa cat sa iti permita apoi sa o indepartezi total prin frecare sau abraziune cu ajutorul unui alt material.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s