Posted in capsator, capsator cabluri, Uncategorized

Cateva sugestii despre utilizarea pistoalelor de capsat pentru cabluri electrice

pistol-de-capsat-rapid-r36-capsator-cabluri-6176

Pistoalele de capsat se folosesc in principal pentru fixarea cablurilor electrice, dar se pot folosi si pentru reparatii de mobila, sau pentru asamblarea unor parti componente ale mobilei, fixarea folilor de plastic, a placilor de tavan, a mochetelor sau a unor diverse materiale de izolare. Orice gospodar ar trebui sa aiba in dotare un pistol de capsat cum sunt capsatoarele Rapid, ce folosesc capse Rapid pentru fixare. Exista si ciocane de capsat, insa acestea folosesc un tip diferit de capse, care nu se potrivesc cu cele care sunt special facute pentru pistoale. Cu ajutorul unui pistol de capsat, poti aplica capse pentru diferite materiale, cum ar fi lemn, plastic sau diverse materiale de constructii.

 

Exista pistoale de capsat electrice si manuale. Poti folosi si capsatoare manuale, insa acestea sunt recomandate doar pentru lucrari mici, ele fiind actionate doar manual, prin strangerea unui maner. Aceste dispozitive sunt utile doar in cazurile in care capsarea nu trebuie repetata de multe ori. Pentru lucrari mai mari, sunt necesare pistoalele de capsat electrice, cu care poti aplica un numar mare de capse fara probleme. Acestea, desi au si ele un maner care trebuie actionat, nu este nevoie de forta pentru a-l actiona, fiind folosita electricitatea pentru actionare repetata. Mai exista si capsatoare pneumatice.

 

Capsatoarele electrice pot folosi curent electric de la retea sau poti avea baterii. Inainte de folosire, orice pistol de capsat trebuie incarcat cu capse, iar capsele sunt speciale concepute pentru fiecare tip de pistol. In cazul pistoalelor Rapid, se folosesc doar capse Rapid. Pistoalele electrice sunt extrem de utile, deoarcece le permit utilizatorilor sa aplice un numar mare de capse pe minut. Cablurile electrice trebuie fixate pentru a preveni situatiile neplacute. Inainte de a folosi un pistol de capsat pentru a fixa cabluri, asigura-te ca ai destule capse cumparate. La capsarea cablurilor, foloseste mai multe capse, astfel incat fixarea sa fie bine facuta.

 
Capsele pot avea marimi diferite, iar cand le folosesti pentru fixarea cablurilor electrice de exemplu, trebuie sa folosesti o marime care sa corespunda cu cablurile pe care vrei sa le fixezi. Pistoalele de capsat cabluri de la Rapid au manere ergonomice pentru a permite o utilizare confortabila, au recul redus si amortizor pentru zgomot, iar manerul poate fi blocat pentru a putea depozita usor pistolul. Atat pentru pistoalele manuale, cat si pentru cele electrice, manerul este absolut necesar, deoarece capsele se aplica cu o forta considerabila.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s