Posted in amenajarea gradinii, Uncategorized

Intretinerea gardurilor cu foarfeci si clesti pentru gradina

 

articol_gradinarit_sancogrup_etichetare_prindere_si_fixare_capsatoare_capse_foto_3

Cand vine primavara, fie ca locuim la bloc sau avem o casa cu gradina, trebuie sa ne facem timp pentru intretinerea gardului (viu sau nu), arbustilor, florilor si plantelor din gradina. Tot in acest anotimp, putem construi un gard nou, sau sa plantam un gard viu. Pentru intretinere avem nevoie de foarfece pentru a tunde gardul viu si clesti pentru gradina daca vrem sa reparam un gard din sarma. Bineinteles, ne mai trebuie si alte unelte, dar foarfecele si clestii sunt indispensabili.

 

Gardul viu trebuie taiat, mai ales primavara, pentru a preveni extinderea exagerata a lui si pentru a il face sa arata mai bine. El este solutia perfecta pentru cei care vor sa aiba intimitate in curtea casei sau a blocului, fara insa a construi un gard de imprejmuire clasic, din fier, plasa de sarma, beton, piatra sau alte materiale. Prin taierea regulata, se poate asigura o crestere controlata a gardului viu, care va avea mereu forma dorita. Clestii sunt utili pentru intretinerea unui gard din plasa de sarma.

 

In functie de cat de des putem sa tundem gardul, alegem intre taierea dreapta a lui, sau taierea curbata. Daca il lasam curbat, nu va fi nevoie sa il intretinem atat de des. Ideea de baza este ca trebuie sa avem cat mai putine goluri in gard, ca sa il facem sa arate mai compact si mai sanatos. Unformizarea aceasta este importanta pe toata partea exterioara a gardului.

 

Lasat netuns pentru o perioada mai lunga de timp, gardul viu poate devia necontrolat si dupa ceea va fi mult mai greu sa ii dam o forma asa cum ne dorim. Ideal ar fi sa fi sa tundem gardul la sfarsitul iernii, inainte de a apuca sa inmugureasca. Putem face o taiere si primavara, dupa ce a inverzit bine.

 

Pentru garduri din plasa de sarma, intretinerea consta in aplicarea de capse cu ajutorul clestilor, in locurile unde acesta s-a rupt sau pentru intinderea lui. Pentru acest tip de gard, cel mai bine este sa folosim stalpi metalici si daca putem, sa sapam mai mult pe langa ei si sa turnam beton. Stalpii din lemn nu rezista foarte mult, iar gardul nu va sta perfect intins.
In functie de cat de mare este gardul viu, alegem si foarfecele potrivite. Clestii cu capse sunt ideali pentru un gard din sarma, dar si pentru alte scopuri daca locuiesti la casa, cum ar fi intretinerea custilor pentru animale. Atat foarfecele cat si clestii pot avea inchidere speciala pentru manere, astfel incat sa fie usor de depozitat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s