Posted in Uncategorized

Cum sa iti faci ordine in documente la birou in 3 pasi

96ae378e018adbe333efe380f5fef019Cand munca la birou devine foarte solicitanta, e posibil sa ai nevoie de o organizare mai buna. Trebuie sa iti organizezi atat task-urile zilnice cat si documentele cu care lucrezi. Daca nu faci asta, e posibil sa te trezesti la un moment dat ca nu mai stii exact unde e documentul cutare si ca trebuie sa cauti acul in carul cu fan. Ai la indemana o solutie foarte simpla: eticheta. Pune o eticheta pe orice! Va trebui sa iti faci rost de etichete autocolante.

1.Planifica

Primul semn ca organizarea la birou lasa de dorit este monotonia, adica starea pe care dezorganizarea ti-o poate aduce. Al doilea este oboseala mai mare ca de obicei cand ajungi acasa. E timpul sa faci ceva care te va ajuta de acum inainte pe termen lung. Rapeste-ti putin din timp, respira adanc si incepe sa iti faci ordine in documente. Iti trebuie un plan bine pus punct pentru asta.

 

2.Ia-ti un set de etichete

Cand vrei sa alegi un set de etichete autocolante, nu e multa bataie de cap. Tot ce iti trebuie este un set alb si unul sau mai multe colorate. Pe etichete poti scrie foarte usor, asa ca vei putea scrie pe ele categoriile pentru documentele din biroul tau.

 

3.Categorizeaza totul

Prima faza a impartirii documentelor pe categorii este mai generala in sensul ca o sa alegi cateva categorii generale. Dupa aceea poti deveni mai specific, dar asta nu va fi greu din moment ce deja ai facut o impartire..Sa zicem ca ai o categorie facturi, una date de contact si alta plati (aceste categorii sunt doar exemple). Categoriile acestea sunt generale. Poti sa lipesti cate o eticheta alba pe fiecare din cele trei categorii si sa scrii pe ele: facturi, date contact, plati. Apoi alegi din categoria facturi doar facturi din luna martie, le pui separat intr-un dosar si folosesti o eticheta colorata pe care sa scrii facturi – martie. La fel procedezi cu celelalte. Poti folosi culori la categoriile generale si alb la cele specifice, nu conteaza cum faci atata timp cat functioneaza pentru tine.

 

Acum ca ti-ai organizat biroul, vei lucra mult mai eficient, biroul va arata mai bine pentru ca va fi si mai curat. Etichetele au facut totul mai usor. Le poti folosi si acasa sau oriunde ai nevoie de a categorisi lucruri si a le eticheta pentru o mai buna organizare.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s