Posted in etichete industriale

Vrei sa devii electrician?

Electricienii sunt oameni muncitori, oameni de care avem nevoie si de care vom avea mereu. Este o meserie foarte importanta si este de viitor. Niciodata lumea nu va inceta sa aiba nevoie de electricieni. Acestia sunt foarte indemanatici, lucreaza in diferite locatii si repara diferite circuite electrice. Lucreaza atat in interior cat si in exterior, indiferent de vreme. Este bine, ca si electrician, sa ai la dispozitie unele unelte pentru orice ocazie. Daca ai nevoie sa etichetezi un cablu sau un panou predispus la umezeala sau raze ultra-violete, ai nevoie de niste etichete speciale, etichete industriale de calitate.

Un electrician este foarte organizat si atent la cele mai mici detalii. El trebuie sa cunoasca toate regulile care tin de siguranta muncii. Poate fi o cariera lunga si frumoasa daca iti surade ideea. De obicei, electricienii invata munca din om in om. Daca tata a fost electrician, invata si fiul putina meserie iar in timp, daca ii place, poate sa devina un electrician renumit pentru ca are o baza de cunostinte.

Electricienii au diferite proiecte si diferite sarcini. De obicei, acestia lucreaza pentru casele oamenilor insa sunt chemati de multe ori sa rezolve diferite proiecte ingineresti. Ca si electrician vei testa si instala diferite echipamente si vei avea nevoie de cele mai noi si sigure ustensile. Va trebui sa investesti putin inainte, dar va merita. Vei putea sa te profilezi ca si instalator, electrcian de intretinere, reparator de mecanisme, de tablouri de comanda, de sisteme de circulatie. Pentru fiecare este nevoie de un anumit grad de cunoastere a datelor tehnice.

Electricienii buni nu refuza proiecte si nu amana intalniri. Ei stiu ca un om care nu se pricepe si care il telefoneaza are nevoie urgenta de el. Ei lucreaza si in cladiri precum birouri, stadioane, magazine, santiere si chiar in zone descoperite, indiferent de clima.

Un electrician bun trebuie sa aiba aptitudini practice si tehnice, abilitati de a lucra atent si metodic, de a masura cu acuratete, de a nu-i fi frica de intaltime si chiar sa aiba aptitudini de comunicare. Unii oameni nu inteleg termenii tehnici pe care tu ii vei cunoaste, asa ca va trebui sa “traduci” ceea ce faci intr-un limbaj familiar.

Daca ti se potrivesc aceste aptitudini si daca te simti pregatit, te asteapta acum o noua cariera. Urmeaza acest drum daca te atrage aceasta meserie si daca stii ca vei fi bun in ceea ce faci.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s