Posted in DIY, DIY (DO IT YOURSELF) - IDEI, DO IT YOURSELF, HAND-MADE, obiecte hand made

DIY (Do it yourself)

Din dorinţa de a vă motiva sa fiţi creativi şi nu numai, ne-am hotarat să iniţiam o rubrica specială dedicată proiectelor de tip DIY (Do it yourself).

 

Ce este DIY?

DIY este prescurtarea de la Do It Yourself și înseamnă “Fă-o singur” sau “Descurcă-te singur”.

 

De ce te-ai apuca de proiecte DIY?

Vă prezentăm mai jos 5 motive care susţin ideea de proiect de tip DIY.

 do it yourself, hand-made

1.  Realizarea unei conexiuni mai profunde şi o mai buna inţelegere a lucrurilor care ne ţin in viată şi a modului prin care acestea ajung la noi:

Lumea înconjuratoare este, in cea mai mare parte, o enigma pentru noi. Suntem obişnuiţi să luam lucrurile “de-a gata” fară să ne punem prea multe întrebari. Din cauza acestui mod de a privi viaţa, trăim  cu senzaţia că metodele prin care noi obţinem lucrurile care ne sunt esenţiale: hrană, apă, îmbrăcăminte, confort, transport, educație, bunăstarea, și amuzamentul, tin de domeniul fantasticului si nicidecum al concretului.

Nu e cazul sa intram in panica. Nu trebuie decat sa incepem să facem noi însine acţiuni pe care de regula le delegam sau lucruri pe care în general, le luăm de-a gata. Coaserea propriilor haine, creșterea animalelor, gradinăritul, realizarea de decoraţiuni pentru propria casa, crearea de cadouri hand-made pentru persoane speciale, etc,  sunt activități care ne pun in contact direct cu procesele vieţii.

Mai mult decat atat, lucurile create de propriile noastre maini ne reflecta personalitatea si de aceea relationam diferit cu acestea in comparatie cu cele fabricate in serie si cumparate de la magazine.

articol_do_it_yourself_diy_sancogrup_etichetare_prindere_si_fixare_foto_2

2.  Mai multa apreciere pentru lucrurile pe care le avem si pentru sistemele care le fac posibile

În momentul în care descoperim cât de dificil se fabrică lucrurile care ne plac sau cât de mult timp şi cât de multe acţiuni necesită procesul acestora de fabricaţie, învatam să le apreciem mai mult.

Aţi încercat vreodată să faceţi singuri o lingură de lemn? Daca veţi încerca, veţi constata că nu e deloc simplu, deşi obiectul in sine pare, la prima vedere, foarte uşor de realizat. Aparent o lingură de lemn este doar o bucata de lemn sculptată…..

articol_do_it_yourself_diy_sancogrup_etichetare_prindere_si_fixare_foto_3

3.  Ocazia perfectă de a ne pune mâinile şi capul la lucru intr-un mod constructiv

Cu siguranţă există un motiv foarte bine întemeiat pentru care oamenii au degete opozabile J. Recompensa, multumirea sufletească, pe care o ai în momentul în care realizezi singur un obiect cum ar fi lingura de lemn de care vorbeam mai devreme, nu poate fi obtinută prin nici o altă metodă.

Este evident că noi oamenii invaţăm mult mai repede din proprie experientă decât uitandu-ne la alţii.

Este dovedit ştiinţific faptul că atunci când suntem implicaţi în acţiuni de tipul DIY, cum ar fi de exemplu tricotatul, tensiunea noastră arteriala scade.

4.  Ocazia de a cunoaste si de a relationa cu oameni interesanti care sunt de asemenea pasionati de DIY.

Navigând pe internet, descoperim numeroase forum-uri unde sunt prezentate şi discutate diverse proiecte de tip DIY.  Aici putem găsi idei si soluţii care ne pot ajuta în realizarea propriilor noastre proiecte DIY. Mai mult decât atât, putem relaţiona  schimbând păreri şi impărtaşind experienţe despre DIY cu membrii comunităţii.

5.  DIY – O cale spre libertate!

Din experienţa personală, vă pot spune că de-a lungul timpului am intalnit multe persoane care şi-au transformat pasiunea pentru hand-made intr-o afacere profitabilă. În această eră de incertitudine financiară, abilitatea de a crea lucruri hand-made este un mare avantaj.  DIY este o soluţie viabila prin intermediul căreia ne putem caştiga independenţa financiara fară să depindem de alţii ci doar de noi înşine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s