Posted in aparat de etichetat, aparat de etichetat dymo, aparate de etichetat industrial, cabluri electrice, cabluri utp, capsator cabluri, capsator fixare cabluri, capse rapid, dispozitive, dymo, etichetare cabluri si fire, fixare cabluri, instalarea cablurilor, isaberg rapid, prindere cabluri, r36, retele, scule, sdv, sisteme de prindere si fixare, Uncategorized, verificatoare, video aparat de etichetat

Stiati ca…..(articol pentru profesionisti in devenire)!!!

Reguli privind instalarea cablurilor

Pentru a preveni reducerea performanţelor şi apariţia deranjamentelor în reţeaua cablată, este necesară respectarea anumitor reguli de cablare şi anume :

 1. Cablurile nu trebuie legate prea strâns deoarece se pot produce deformări care înrăutăţesc parametrii cablurilor (in special cablurile de fibră optică şi cablurile UTP de categoria 6). Deasemenea, legăturile nu vor fi realizate cu elemente de legare mai mici de 5mm deoarece există riscul deteriorării mantalei cablurilor.
 2. Cablurile nu vor avea raze de curbură mai mici decât de 6…8 ori diametrul cablului. Pentru cablurile UTP se recomandă o valoare de minim 50mm rază de curbură. O atenţie deosebită va fi acordată evitării deformării cablului UTP la conectarea la priza de telecomunicaţii, unde spaţiul este foarte mic.
 3. Mănunchiurile de cabluri legate nu vor conţine mai mult de 24…48 de cabluri.

legarea cablurilor

 1. Cablurile nu vor fi trase peste margini şi muchii ascuţite deoarece există riscul deteriorării acestora.
 2. Cablurile fixate direct pe pereţi vor avea puncte de fixare la fiecare 30cm dacă nu au nici un suport, la 1m dacă sunt susţinute de un suport şi la 4m pentru traseele verticale.

SDV (Scule, dispozitive, verificatoare) specifice lucrărilor de cablare 

Deoarece lucrările de cablare  necesită mai multe operatiuni, pentru realizarea acestora este necesară o mare varietate de unelte, scule şi dispozitive.

Nu se poate alcătui o listă completă a acestor scule şi dispozitive deoarece în funcţie de complexitatea proiectului, cât şi de situaţiile întâlnite în teren, această listă poate varia în limite foarte largi. Din acest motiv, vom face doar o enumerare a sculelor şi uneltelor, specificîndu-se operaţiile la care sunt folosite.

 • Schele şi scări, folosite pentru lucrul la înălţime.
 • Maşini electrice de găurit cu seturi de burghie de diverse dimensiuni. Maşinile de găurit pot fi :

Roto-percutante, pentru lucrările ce implică găurirea pereţilor sau planşeelor de beton, fixarea elementelor de susţinere pe pereţii clădirilor, fixarea elementelor de ancorare, etc.

Normale, pentru lucrările de construcţie a stelajelor, fixarea  echipamentelor, fixarea consolelor pentru jgheaburile de cablu, etc.

 • Polizoare unghiulare şi maşini de tăiat profile metalice, folosite la construcţia consolelor şi a stelajelor metalice.
 • Scule diverse pentru prelucrări mecanice (ciocane, dălţi pentru metal şi beton, punctatoare, etc.)
 • Fierăstrău pentru metale cu pânzele aferente, şi seturi de pile de diverse forme şi mărimi, pentru prelucrări mecanice.
 • Mijloace de măsură şi aliniere (rulete, rigle, echere diverse, fir cu plumb, nivele cu bulă, nivele cu tuburi tuburi gradate şi furtun, nivele cu laser, etc.)
 • Mijloace trasare şi marcare (markere permanente, creioane, ace de trasat, dispozitive cu fir şi praf, etc) folosite la marcarea amplasamentelor pentru traseele de cabluri, la numerotarea cablurilor, la marcarea punctelor de găurire şi tăiere a profilelor metalice, etc.
 • Truse de chei fixe, tubulare, inelare, imbus şi stelate, de diverse dimensiuni,folosite la lucrări mecanice diverse.
 • Dispozitive de prindere şi fixare
Capsator cabluri, tacker, capsator cabluri rapid
Capsator cabluri Rapid R36

Urmariti video-ul de mai jos pentru a vedea cum se utilizeaza si mai ales cum va poate usura si eficientiza munca acest capsator.

 • Truse de şurubelniţe de diferite forme şi mărimi.
 • Truse de cleşti de diverse forme şi mărimi.
 • Cleşti pentru strângerea colierelor de plastic folosite la legarea cablurilor.
 • Cleşti de sertizare diverşi folosiţi la sertizarea conectorilor de diverse tipuri.
 • Sertizoare pentru regletele cu sertizare prin deplasarea izolaţiei.
 • Truse de joncţionare pentru diverse tipuri specifice de conectori.
 • Dispozitive de joncţionat fibră optică.
 • Aparate de masură şi control:

Multimetre universale

Creioane de tensiune

Testere pentru cabluri UTP şi conectori RJ-45. Se folosesc pentru verificarea corectitudinii sertizării conectorilor, punând în evidenţă eventualele desperechieri şi întreruperi.

Aparate de măsură specializate pentru măsurarea zgomotului, a diafoniei, a ratei erorilor, a atenuării semnalului optic, etc.

Compania Sanco Grup va ofera o gama larga de aparate de etichetat profesioniste. Pentru mai multe informatii despre cum se realizeaza etichetari rapide si de durata cititii articolul urmator sau urmariti video-ul:

etichetare,etichetare dymo,etichete,eticvhetare industriala

Etichetare profesionala cu Dymo:

 • Alte scule (cuţite, pensete, pensule, ciocane de lipit, lupe, etc).
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s