Posted in etichetare, Soluţii, standard de etichetare

Cele mai comune 3 greşeli în etichetarea DATACOM

– şi cum să le eviţi.

1. Să nu etichetaţi deloc.

Este dezastruos, deoarece o instalaţie care nu este etichetată e foarte dificil de întreţinut; de asemenea, întreţinerea ei este şi costisitoare. Fără etichete nu există nici o cale de a depista unde se termină cablurile, iar acest lucru face ca orice modificări să devină dificil, dacă nu imposibil de realizat.

Instalatorii spun că au început să refuze cererile de raparaţie şi întreţinere a instalaţiilor ne-etichetate, deoarece urmărirea cablurilor întârzie foarte mult procesul de lucru.

2. Să lăsaţi clienţii să-şi rezolve singuri nevoia de etichetare.

Este întotdeauna tentant să-i oferi clientului ceea ce-şi doreşte, dar când vine vorba de etichetat, mulţi nu ştiu ce presupune o etichetare corespunzătoare sau cât este ea de importantă pentru o gestionare şi o întreţinere corectă a infrastructurii telecomunicaţilor. ‘Cea mai bună intenţie’ de a realiza o etichetare îl va costa pe termen lung.

3. Sisteme proprii de etichetare.

Sistemele de etichetare ale clientului sau ale altor instalatori sunt lipsite de sens pentru alţi instalatori şi îngreunează procesele de întreţinere şi de upgradare.

Cea mai simplă metodă pentru a vă feri de aceste greşeli este să eticetaţi fiecare instalaţie în concordanţă cu standardul ANSI/TIA606A-1. Standardul TIA606A-1 defineşte un standard de etichetare care indică fiecare cablu dintr-o instalaţie, din camera de telecomunicaţii, precum şi poziţia în patch panel sau şiruri de cleme în cazul în care cablul se termină. Standardul TIA606A-1 nu este obligatoriu, dar tot mai mulţi proprietari de construcţii, utilizatori finali şi designeri îl solicită şi îl menţionează; furnizorii de telecomunicaţii îl adoptă ca practică standard.

Etichetarea în conformitate cu standardul TIA606A-1 vă oferă avantaje faţă de concurenţa dumneavoastră. În mod evident, vă oferă avantaje şi în faţa clienţilor care insistă pe acest standard. Când ofertaţi clienţi care nu sunt familiarizaţi cu standardul, aveţi ocazia de a-i educa. Astfel, vă veţi construi o reputaţie bună pentru munca de calitate.
Află mai multe despre standardul TIA606A-1.

* pentru mai multe detalii, te invităm să ‘răsfoieşti’ şi secţiunea Datacom de pe site-ul dymoindustrial.ro.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s